Cooperation with the Islamic University in Gaza

Dienstag, 15.11.2016

University of Graz has become a cooperation partner of the Islamic University in Gaza in the project "Strengthening Higher Education Capacities in Palestine for Gender Equality" funded by the APPEAR Programme of the Austrian Development Cooperation. The project, coordinated by Libora Oates-Indruchová, Professor of the Sociology of Gender, received preparatory funding to develop a proposal for a three-year cooperation. A kick-off Skype workshop of both Graz and Gaza teams was held on 10 November 2016 with the participation of the faculty and administration of both universities, the women's NGO Frauenservice and a representative from the Palestinian Ministry of Women's Affairs.

Die Universität Graz ist Kooperationspartnerin der Islamic University of Gaza, im Projekt "Strengthening Higher Education Capacities in Palestine for Gender Equality", finanziert durch das APPEAR Programm der Österreichischen Entwicklungszusammenarbeit. Das Projekt, unter der Leitung von Univ.-Prof. Dr. Libora Oates-Indruchová, Professorin für Geschlechtersoziologie, erhielt eine Anbahnungsfinanzierung zur Antragserstellung für ein dreijähriges Kooperationsprojekt. Am 10. November 2016 fand ein Kick-off Skype Workshop des Projektteams statt, an dem Mitarbeiter_innen beider Universitäten, das Frauenservice Graz sowie eine offizielle Vertreterin des Palästinensischen Frauenministeriums teilnahmen.